Szövetségünk az idei évi rendes küldött-közgyűlését különleges formában bonyolította le. A Covid-19 jezésű országos járvány miatt a hatóságok betiltották a személyes megjelenést az ilyen alkalmakon, ezért az elnökség úgy döntött, hogy a közgyűlést levelezés formájában fogja összehívni és lebonyolítani. Ehhez nagy segítséget jelentett az a körülmény, hogy a Küldött-közgyűlés alkotó tagjai jelentős részének van e-mail címe és hozzáférése a közösségi (internet) hálózathoz. Akinek nincs internet címe, azokat postai úton kerestük meg, és költségeik kímélése végett a meghívóhoz felbélyegzett válaszborítékot is csatoltunk. Az április 20-i küldöttgyűlést megelőzően, még a nagyhéten kiküldtük a meghívót a szavazó lapokkal együtt  az alkotó tagoknak (lásd az Alapszabály III.2. pontját). Ez utóbbi tartalmáról levelezés útján nem volt mód vitát nyitni, hiszen azok többségét az előző rendkívüli küldött-közgyűlésen (2020.03.07.) érintettük ill. megvitattuk. A szavazólapokkal együtt a meghívóban felsorolt tájékoztató anyagokat is megküldtük. Ezek közül a fontosabbak a következők voltak:
Gazdasági Bizottság beszámolója
Missziói és Diakóniai Bizottság beszámolója
Presbiterképzési Bizottság beszámolója
"Presbiter" lap Szerkesztő Bizottságának beszámolója
lapjelentés a "Presbiter" 2019. évfolyamáról
Felügyelő Bizottság beszámolója
Alapszabály módosított anyaga
Módosítások a Számviteli Politikában
2019. évi zárószámadás
2020. évi költségvetés

Az évi rendes, de levelezés útján lebonyolított közgyűlés rendben lezajlott, a megválasztott szavazatszámlálók jelentését a küldött-közgyűlés jegyzőkönyvében rögzítettük. A meghívó levelet és a kiküldött szavazólapot a megkeresett alkotó tagok 74%-a kitöltve visszaküldte, amelyek alapján a mintegy 44 határozatot a meghívó levéllel együtt kiküldött anyagok alapján nagy többséggel elfogadták.

A küszöbönálló átalakulásunk a rövid idejű vallási egyesület státuszból újra általános (civil) egyesületté, szükségessé tette az átalakulási terv jóváhagyását. Ennek érdekében Szövetségünk az áprilisi közgyűléshez erről pótszavazást rendelt el. Ennek eredménye jegyzőkönyvbe foglalva megtekinthető. A pótszavazás központi tárgya az átalakulási terv volt.


Kálvin János

MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG

 

Levélcím:
H-2200 Monor
Iglói u. 15.


Telefon:
+36 (30) 747-7177
+36 (20) 250-1428
E-mail:
szovetseg [ kukac } presbiter [ pont ] hu


Bankszámlaszám:
11705008-20416641


Adószám:
19289821-1-43

Támogatóink

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben
8.000.000 Ft-tal támogatta Szövetségünk működését,
az EGYH-KCP-15-P-0111 számú támogatás keretében.