2016. szeptember 2-3-án Sepsiszentgyörgyön tartotta az Erdélyi Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége kerületi konferenciáján, melyre Szövetségünk is meghívást kapott. A 80%-ban magyarok lakta városban négy református gyülekezet van: Vártemplomi,  Belsővárosi, Szemerjai és Gyöngyvirág utcai. Ez utóbbi a legfiatalabb, 2005-ben létrejött, 1800 lelkes gyülekezet, amelyik most építi nagyobb templomát; ez látta vendégül ezt a konferenciát is. A Kárpát-medencében ez volt a legtávolabbi hely, ahová örömmel mentünk (Kolozsváron oda-vissza megálltunk), és ők is örömmel fogadtak bennünket. A nyitó áhítatot Szegedi László esperes, generális direktor tartotta, majd érdekes, a presbitereket közelről érintő előadásokat hallhattunk. Alkalom nyílt arra is, hogy dr. Szabó Dániel nemzetközi tanácsadónk találkozzék ft. Kató Béla erdélyi püspökkel és megbeszélést folytassanak a Szatmárnémetiben szervezendő felsőfokú presbiter-képzésről.