Szomorú esemény tette aktuálissá a Debreceni Területi Szervezetünk közgyűlését: elhunyt dr. Kovács László, a Területi Szervezet elnöke. Kiemelkedő szolgálatát mi sem jellemzi jobban, mint az elmúlt két év 10 új belépője tagjaink közé. Helyének betöltésére időközi választást ír elő Alapszabályunk, a következő általános tisztújításig terjedő időre.

A 2019. szeptember 21-re, a Debrecen-Bánki egyházközség templomába  összehívott területi közgyűlésen az egybegyűltek meghallgatták Oláh Attila lelkipásztor bevezető áhítatát, majd Csury Istvánné, a Debrecen-Bánki egyházközség gondnoka, valamint Buzás Dezső, az egyházközség lelkipásztora tartott előadást a bánki gyülekezet történetéről. Az utóbbi előadás hangfelvételről meghallgatható.

Az ezt követő tisztújító közgyűlésen a megjelentek egyhangúlag Török Csaba Pált, a Debrecen-Széchenyi hegyi gyülekezet missziói gondnokát választotta meg elnökké. Ugyanekkor került sor egy hatodik közgyűlési küldött megválasztására is, aki a közgyűlés egyhangú szavazatával Széllné Erdei Irén, a Debrecen-Nagyerdei gyülekezet  presbitere lett. Sok, Istentől kapott erőt kívánunk és kérünk életükre és szolgálatukra!

A tisztújító közgyűlésről jegyzőkönyv készült.