A hazánkat is elért koronavírus-világjárvány (Covid-19) miatt – Kormányunk intézkedései alapján – Zsinatunk számos irányelvet tett közzé a járvány megfékezése érdekében. A tömeges terjedés egyik ellen-intézkedése, hogy mellőzni kell a találkozókat, rendezvényeket. Ezért Szövetségünk bejelenti, hogy idén elmarad a Dunamelléki Egyházkerület f. év április 4-re, Kecskemétre tervezett presbiteri konferenciája, továbbá a f. év április 25-re tervezett évi rendes küldöttgyűlésünket elhalasztjuk, ill. levelezés útján tartjuk meg. Irodánkat ideiglenesen bezárjuk, munkatársaink mobilon elérhetők.

Egyébként javasoljuk olvasóinknak, hogy olvassák el a Parókia honlapon megjelent általános ismertetőt (www.parokia.hu/v/isten-felemelte-a-mutatoujjat), valamint egy külföldön élő magyar orvos figyelmeztetéseit.

A területi szervezeteket is kérjük, hogy konferenciáikat, csendesnapjaikat, egyéb alkalmaikat halasszák el arra az időre, amikor már túl leszünk ezen a járványon. Idősebb presbiter testvéreink kerüljék a tömegközlekedés igénybevételét, kérjék meg (60 évnél) fiatalabb rokonaikat, ismerőseiket, hogy vállalják helyettük a bevásárlást, gyógyszereik kiváltását. Orvosi segítséget lehetőleg telefonon kérjenek, de mindenben vegyék figyelembe a kormány aktuális ajánlásait.

Ha valakinek a megélhetése veszélybe került a járvány miatt, és segítségre szorul, olvassa el Zsinatunk felhívását, de gyűjthetnek adományokat saját egyházközségükben is a rászorultak javára.

A korlátozások ellenére áldott, bensőséges pünkösdi ünneplést kívánunk minden olvasónknak.

A Szövetség elnöksége