A folyamatban lévő, vagy kilátásba helyezett építkezések listáját adatvédelmi okokból jelenleg nem áll módunkban közölni.

Örömmel olvastunk a Reformátusok Lapjában arról, hogy egyes gyülekezeteinkben új templom, vagy más egyházi épület felavatására került sor. Így új templomról olvashattunk az idei évben a Budapest-Klapka téri, a Taksonyi és az Egerszalóki Egyházközségben, templom építését kezdték vagy tervezik Diósdon és Aszódon, Gíúrón parókiát, Pécs-Hirden idősek otthonát, Székesfehérváron gyülekezeti házat avattak, Hajdúnánáson óvodát, Hajduhadházán iskolai tornatermet építenek.

Budapest-Pasarétről érkezett a hír, hogy Rakamazon (Zempléni egyházmegye, új gyülekezet) templom épül, melyhez a pasarétiek is segítséget nyújtanak. Bemutatjuk a felépíteni kívánt templom látványterveit.

 

 

 

 


2019-ben kezdődött a Budapest-Budahegyvidéki templom átépítése a torony megerősítése, a tető rendbehozása, a templomtér bővítése és az alagsori helyiségek használhatóvá tétele érdekében. Az ezedetileg mulatónak épült templomépületet a gyülekezet már megvásárlását követően igyekezett alkalmassá tenni Isten házaként való használatra, de még az 1995-ben átadott magasítás és könnyűszerkezetű torony sem adott igazi megoldást. Az építkezés befejezése az új toronnyal idén várható. A képek mutatják a templom régi és tervezett új képét.

Kérjük honlapunk látogatóit, adjanak hírt építkezéseikről címünkre küldött ímélben vagy levélben, hogy egész országos reformátusságunk együtt örüljön és adjon hálát, vagy kérje Urunk segítségét azokhoz. Szeretnénk hírt adni gyarapodásunk minden jeléről!


Kálvin János

MAGYAR REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG

 

Levélcím:
H-1092 Budapest
Ráday u. 28.


Telefon:
+36 (30) 747-7177
+36 (20) 250-1428
E-mail:
szovetseg [ kukac } presbiter [ pont ] hu


Bankszámlaszám:
11705008-20416641


Adószám:
19675039-1-43

Támogatóink