Folyó év augusztus 25-én, szombati napon rendezte meg a Nemzetközi Liebenzelli Misszió Molnár Mária Alapítványa az idei Külmissziói Napját a Budapest-Pasaréti Gyülekezet templomában. A sok érdeklődőt vonzó alkalmat Török András, a magyarországi alapítvány elnöke vezette. Az előadók Hartmut Wacker, a németországi missziós központ személyzetgondozással foglalkozó testvér, Michael Volz, Malawiban szolgáló misszionárius, dr. Keszi Krisztina, aki orvosi szolgálatát befejezve, Zambiába visszatért a misszió szolgálatában, továbbá Kevesda Szilvia, akit egy éve bocsátottunk ki szolgálatra, ugyancsak Malawiba.

Német testvéreink, akiknek a szolgálatát kiváló tolmács segítségével értették meg a résztvevők, ismertették a Liebenzelli Misszió módszereit és céljait, szerényen beszámolva eredményeikről is, majd dr. Keszi Krisztina tételek formájában mondta el, mire tanította őt Isten szolgálatában. Végül Kevesda Szilvia számolt be az első év nehézségeiről és a helybeliek között megtapasztalt örömeiről, ami főként a gyermekek szeretetében és nyitottságában nyilvánult meg.

Hallgatva a beszámolókat, a kalauzunk szerint nemrégen olvasott ige a Luk 13,20-21-ben: „Mihez hasonlítsam az Isten országát? Hasonló a kovászhoz, amelyet fogott egy asszony, és belekevert három mérce lisztbe, míg végül az egész megkelt.” A külmisszió kovászának a jelentőségét nem lehet kisebbíteni azzal, hogy milyen nagy Afrika és milyen kevesen vannak a misszióban. Jézus három mérce lisztet említ, ami kb. 29 kg liszt – hatalmas mennyiség a kovász szokásos méreteihez képest, mégis megkel a tészta! Tanuljunk belőle és hordozzuk imádságban a külmisszió szolgálatát. Ez is eszköz lehet arra, hogy afrikai testvéreink a helyben maradást válasszák.