2019. május 18-án ünnepeltük a Magyar Református Egység Napját Debrecenben abból az alkalomból, hogy 10 éve egyesült újra a Magyar Református Egyház a Kárpát-medencében. "Hadd tartsunk veletek, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten!" (Zak 8,23)

Ebből az alkalomból találkozásra hívtuk a Kárpát-medencében, Nyugat-Európában és a tengeren túl élő magyar reformátusokat, hogy ezt a napot együtt ünnepelhessük meg. Az ünnepnap középpontjában a 15 órakor kezdődő úrvacsorás hálaadó istentisztelet állt, melyre Debrecen főterén kerólt sor. Az ünnepség részletei a meghívóban találhatók meg. Minden résztvevő arról számolt be, milyen nagy élmény volt együtt énekelni, imádkozni, egymással beszélgetni egymástól gyakran ezer kilométerre lakó testvérekkel. Az előző napon megtartott Közös Zsinat tagjai közé fogadta az USA-ban működő, Krisztus Egyesült Egyházához tartozó, magyar gyülekezeteket tömörítő Kálvin Egyházkerületet.

A Presbiteri Szövetség a Nőszövetséggel közösen 11 - 13 óra között várt minden érdeklődőt a Református Kollégium Oratóriumába, ahol dr. Kustár Zoltán, a DRHE rektora igetanulmánya után meghallgatták Sajtos Szilárd tábori lelkész részletes, kutatásokkal alátámasztott előadását "Család és keresztyénség; Egység. Egység?" címmel, majd a két szövetség rövid bemutatkozása következett.