Nagy esemény volt 2016. december 17-én, Nagykállón. Megalakult a Nyírségi Egyházmegye Területi Szervezete. A megalakulást nyírségi tagjaink már a november 5-i egyházmegyei presbiteri konferencián elhatározták, és most került sor a hivatalos megalakulásra és az elnökség megválasztására. A Területi Szervezet elnökéül dr. Vonza Tibor nagykállói presbitert, címzetes főorvost, titkárául Kis Böndi János nyíregyháza-városi presbitert választotta meg a közgyűlés. Ők mindketten korábban választmányi tagjai voltak a Tiszántúli Egyházkerületi Szervezetünknek. Szövetségünk régi álma valósult meg, harmadik elnökünk, néhai Balla Tibor sokat fáradozott és imádkozott a megvalósulásért. Istennek legyen hála, hogy az Egyházmegye esperesét, dr. Gaál Sándort arra indította, hogy támogassa a területi szervezet létrejöttét. Áldást, erőt és örömet kívánunk munkájához, melynek részesei lesznek nyírségi tagjaink.