Évi rendes küldött-közgyűlésünk előkészítése végett Szövetségünk f. év március 2-án országos elnökségi ülést tartott a következő meghívó levél alapján::

Szeretett Tisztségviselő Testvérünk!

Mint bizonyára értesültél róla, a Ráday utcai tűzeset során Szövetségünk irodája is használhatatlanná vált. Eszközeinket és iratainkat korom réteg borítja, de – Istennek hála – dokumentumaink nem estek végleg a tűz áldozatául. Egyelőre ismeretlen a jövő, hogy irodánk hol és milyen eszközökkel lesz képes tovább működni. Amíg a dolgok valamilyen formában rendeződnek, addig két letisztított (de még mindig erősen koromszagú) számítógéppel és nyomtatóval munkatársaink – Váczi Gábor és Szabó Tünde – otthonról próbálják intézni a legszükségesebbeket (hasonlóképpen én is). A mellékelt Meghívó szerinti elnökségi tanácskozásunkkal is a Ráday utcai Székház használhatatlansága miatt kellett a Kálvin téri gyülekezettől helyet kérnünk.

Mivel ez az év eleji elnökségi tanácskozás egyrészt a Küldöttgyűlés előkészítése, másrészt szövetségi életünk áttekintése, ezért elnökségi tag, bizottsági tag, tanácsadó, valamint területi elnök, alelnök és titkár testvéreinket az elnökségi ülésre – annak különös fontossága miatt – szeretettel elvárjuk. Amennyiben kedves Testvérünk akadályoztatva van, kérjük, hogy ezt jelezze és lehetőség szerint valamelyik területi tagtársával képviseltesse magát. Az ülésen – a fentieken túlmenően – minden érdeklődőt szívesen látunk.

Az ülés tárgysorozatául a következőket javasoljuk:
10:00 - 10:20 Megnyitó áhítat (Ottenberger Balázs nekézsenyi lelkipásztor)
10:20 - 10:35 A tárgysorozat elfogadása, elnöki köszöntés (dr. Viczián Miklós elnök)
10:35 - 10:45 Szövetségünk irodájának helyzete a tűzeset után (dr. Viczián Miklós elnök)
10:45 - 11:00 A Missziói és Diakóniai Bizottság beszámolója a 2018. évről és a 2019. évi munkaterv
(dr. Tóth János, a MDB elnöke)
11:00 - 11:15 A Presbiterképzési Bizottság beszámolója a 2018. évről és a 2019. évi munkaterv (dr. Judák Endre, a PKB elnöke)
11:15 - 11:30 Javaslat Kanizsai Pálfi János díj odaítélésére (dr. Viczián Miklós elnök)
11:30 - 11:45 Területi szervezeteink tisztújításainak helyzete (Váczi Gábor titkár)
11:45 - 12:30 Hozzászólások, javaslatok
12:30 - 13:30 Ebédszünet
13:30 - 15:10 Területi szervezeteink beszámolói, munkatervei, tisztújítási kérdések (folytatás)
15:10 - 15:30 Határozati javaslatok előterjesztése és elfogadása
15:30 - 16:00 Az ülés bezárása, imaközösség (dr. h. c. Szabó Dániel, nemzetközi tanácsadó)

Az ülésen megbeszéltek alapján elkészült ügyvezető elnökünk beszámolója a közgyűlésre. Ennek mellékleteként került ismertetésre a Szövetség idei eseménynaptára is.