A Dunántúli Református Egyházkerület Református Egyházi Napok Dunántúl (REND) címmel, június 29. és július 1. közötti időre, három napos programsorozattal hívta, gyűjtötte össze a Dunántúl reformátusait Kaposvárra, lelki töltekezésre, hitük elmélyítésére épülő találkozásra. A REND vezérigéje az Ésa 40,31 volt: „De akik az úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el”. A találkozóról beszámoló olvasható a Presbiter c. lapunk 2018/4. számában is, Kerekes Ferenc Béla őrségi egyházmegyei összekötőnk tollából.

Az istentiszteleteken és áhítatokon Steinbach dunántúli és Kató Béla erdélyi püspök urak, a házigazda Somogyi Egyházmegye esperese, Nagy Csaba, Bellai Zoltán főtanácsos, kaposvári lelkipásztor és mások szolgáltak. Színvonalas találkozók, beszélgetések zajlottak le a Nőszövetséggel, a presbiterekkel (dr. Huszár Pál, zsinati világi elnök vezetésével), pedagógusokkal, orvosokkal-jogászokkal, agrár-mérnökökkel. Megtisztelte részvételével a „Családok éve 2018” című ökumenikus fórum-beszélgetést között Novák Katalin családügyi államtitkár is. Filmvetítések, kórus- és zenekari kamarakoncertek, foto-, képzőművészeti és bélyegkiállítás, valamint író-olvasó találkozók színesítették a három napos eseményt.

Az esemény kísérőrendezvénye volt a „Református utca”, ahol kis sátrakban az egyházhoz kötődő szervezetek, missziók, könyvkiadók, hitünkkel kapcsolatos eszközök, emléktárgyak készítői mutatkozhattak be, adhattak tájékoztatást munkájukról, tevékenységükről, oszthatták ki szórólapjaikat, ajánlhatták kiadványaikat, esetleg árulhatták áruikat. A Presbiteri Szövetség is berendezett egy ilyen sátrat, ahol három napon keresztül próbáltuk közelebb hozni szervezetünkhöz az érdeklődőket, a kíváncsiskodókat, de örömmel üdvözöltük, az arra járó, és minket kedvesen üdvözlő tagtársainkat, szimpatizánsainkat.

A kiadványaink egy részének, és a Presbiter folyóiratunk bemutatása és ingyenes, szóróanyagként való kínálata mellett, osztottunk belépési nyilatkozatot és Presbiter újság előfizetési űrlapot. Rendkívül sikeres és sok embert megmozgató eseményen adtunk magunkról tájékoztatást, kerültünk közelebb testvéreinkhez.

A konferencia képei megtekinthetők a www.presbiterkepzes.hu honlapon.

A Dunántúli Egyházkerület két évente rendez hasonló családi konferenciát. Már ismertté vált, hogy a következő REND-re 2020-ban, június 26-28. között Pápán kerül sor.