A folyó év március 11-én tartott küldött-közgyűlésünk 8/2017. Kgy jelű határozatával jóváhagyta az Alapszabály beterjesztett módosításait. A módosított Alapszabályt a vonatkozó jogi előírások szerint beterjesztettük a Fővárosi Törvényszékhez, amely végzésében hiánypótlást írt elő. A végzés alapján javított Alapszabályt azonban küldött-közgyűlésnek kell elfogadni.

Ennek eleget téve a korábban kiküldött meghívóban két dátum szerepelt, mivel az előírások szerint, ha az első időpontban nem teljesül a határozatképesség, azaz a megjelent szavazati joggal rendelkezők száma nem haladja meg az 50%-ot, akkor a második időpontra ismét össze kell hívnunk a küldött-közgyűlést, amelynél már nem kell ellenőrizni a határozatképességet. Ez a két időpont május 24. és 27.

A fentiek értelmében a Magyar Református Presbiteri Szövetség rendkívüli küldött-közgyűlése 2017. május 24-én a Dunamelléki Református Egyházkerület székházának (IX. ker. Budapest, Ráday u. 28.) exhortációs termébe (II. emelet) lett megtartva, amely nem volt határozatképes.

Ahogy korábban a meghívóban is szerepelt, az eredeti küldött közgyűlés napirendi pontjaival azonos küldött közgyűlésünket május 27-én megtartottuk, ugyancsak 10 órai kezdettel a Budapest-Józsefvárosi Egyházközség templomába (VIII. ker. Salétrom u. 5.).     Ez a küldött közgyűlés már a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes volt, és ugyancsak az első küldött közgyűlés napirendi pontjait tárgyalta.