Alapszabályunk értelmében Szövetségünknek háromféle módon lehet valaki tagja:

1. Rendes tagként az MRE bármelyik egyházközségében megválasztott, vagy a múltban legalább 6 évig tisztségben lévő presbiter (de onnan nem fegyelmi úton zárták ki), valamint lelkipásztor (aki a Szentírás szerint szintén presbiternek tekinthető), feltéve, hogy Alapszabályunkat elfogadja és belépési nyilatkozat aláírásával vállalja.
    Hozzáférhető űrlapok: egypédányos nyilatkozat vagy kétpéldányos nyilatkozat
  2. Pártoló tagként bármely (református/presbiteriánus) presbiter vagy lelkipásztor, aki a Szövetség céljaival egyetért és azok megvalósítását erkölcsileg és anyagilag támogatni kívánja, amit pártoló tagságára vonatkozó nyilatkozatával megerősíti.
    Hozzáférhető űrlapok: egypéldányos pártolói vagy kétpéldányos pártolói nyilatkozat.
  3. Tiszteletbeli tag (esetleg elnök), akit a Szövetség határozatával ennek elfogad.

Tagdíjat csak rendes tagjaink fizetnek, amelynek összege 2021-től évi 2000 Ft.

Közgyűléseinken, konferenciáinkon minden tagunk részt vehet és ha úgy érzi, tanácskozási joggal hozzászólhat, azonban szavazati joga a területi taggyűléseken csak a rendes tagoknak, országos jellegű küldött-közgyűléseinken pedig csak az elnökség tagjainak, valamint a területi szervezetek által megválasztott egyházmegyei szervezőknek van.

Minden tagunk jogosult jelvényre és annak viselésére, amelyet belépéskor vagy konferenciáinkon vehet át irodánk munkatársaitól. A jelvény 15 mm átmérőjű aranyszínű kerek alapon, fehér Kálvin-csillagban elhelyezett kehely, Szövetségünk kezdőbetűivel.

MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG

H-2200 Monor
Iglói u. 15.

19289821-1-43

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben
8.000.000 Ft-tal támogatta Szövetségünk működését,
az EGYH-KCP-15-P-0111 számú támogatás keretében.