Területi szervezeteink egy-egy egyházmegyében (vagy annak meghatározott részében) végzik szolgálatukat, amely az ott élő presbiterek hitének elmélyítésére – olykor felébresztésére –, ismereteik bővítésére, kapcsolataik erősítésére irányul. A területi szervezetek által szervezett területi, kisköri, vagy egyházmegyei konferenciák témái között általában elméleti (bibliaismeret, egyháztörténet, egyházszervezet stb.) és gyakorlati (látogatás, lelkigondozás, fenntartás, építés stb.) kérdések szerepelnek, valamint beszélgetések és imaközösség is szerepel a programokban. A jelenleg meglévő területi szervezetek felsorolását és a területi elnökségek, valamint közgyűlési küldöttek neveit lásd a Bemutatkozás főmenű-lapon.

A területi szervezetek működéséről, feladatairól iránymutatást ad egy tájékoztató anyag. A tisztújító közgyűlések mintájául egy jegyzőkönyv-űrlap szolgál, amely Word programmal kitölthető vagy módosítható. Az évente megrendezendó taggyűléseken is kell jegyzőkönyvet készíteni, melynek ilyen esetben szükséges kiegészítése hozzáférhető.

A legutóbbi, 2020 évi beszámolókat dr. Judák Endrének, a Presbiterképzési Bizottság volt elnökének küldött-közgyűlési beszámolója foglalja össze. Megtalálható a Főmenű 2021. évi rendes küldött-közgyűlés lapján. Az adott területi szervezet beszámolóját az előző előkészítéséhez a beszámoló-űrlap felhasználásával célszerű megküldeni az éves küldött-közgyűlést megelőzően a Missziói és Presbiterképzési Bizottság elnökének vagy irodánknak.


Kálvin János

MAGYAR REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG

 

Levélcím:
H-2200 Monor
Iglói u. 15.


Telefon:
+36 (30) 747-7177
+36 (20) 250-1428
E-mail:
szovetseg [ kukac } presbiter [ pont ] hu


Bankszámlaszám:
11705008-20416641


Adószám:
19289821-1-43

Támogatóink