Január 24-ére virradó éjjel tűz ütött ki a Dunamelléki Egyházkerület Ráday utcai épületének kollégiumi szárnyában. A kollégium diákjai holmijukat hátrahagyva kimenekültek az épületből, azonban a lépcsőház egyik fordulójában a tűzoltók egy vendégül ott megszállt testvérünk élettelen, összeégett testét találták meg.

A tűzeset kapcsán a kollégium hallgatóit ideiglenes szállásokon helyezték el, de sokuknak minden irata, személyes holmija is odaveszett. Az épületet használhatatlannak nyíilvánították, a visszaköltözés egyelőre bizonytalan.A kár a Károli Egyetemet és a Dunamelléki Egyházkerületet is érinti. Orbán miniszterelnök úr értesülve a tűz okozta károkról, azonnal felajánlotta a kormány segítségét a helyreállítás munkáihoz.

Mivet Szövetségünk központi irodája is ennek az épületszárnynak a negyedik emeletén található, bár a tűz és az oltás vize nem érte, azonban mindent korom borít és az infrastruktúra (víz, villany, fűtés, telefon, internet) is tönkrement. Így egyelőre nem látható, mikor és hol tudja irodánk tevékenységét folytatni. Egyedül az irodai munkatársak mobil telefonjain és ímél címein lehet kapcsolatot keresni a Szövetséggel.

Kérjük Testvéreinket, imádkozzanak az elhúnyt 4 gyermekes testvérünk családjáért, a volt kollégiumi hallgatók elhelyezéséért, irataik, személyes holmijaik pótlásáért, a KRE működésének folytatásáért, egyházkerületünk hatalmas feladatainak lebonyolításáért. Ha valaki indítást érez anyagi hozzájárulásra a hallgatók és irodánk megsegítésére, forduljon titkárunkhoz vagy pénztárosunkhoz. Elérhetőségük:
Váczi Gábor titkár           06-20/250-1428
     e-mail: szovetseg [ kukac } gmail [ pont ] com